maandag 28 april 2014

Tante Ajison.

Op mijn 10 jaar gebeurde er iets waar ik eigenlijk niet echt klaar voor was op dat moment.

Ik werd tante.

Hoewel ik praktisch als enig kind ben opgegroeid, heb ik nog twee oudere halfbroers (37 en 34) en een oudere halfzus (31). Dit zorgt er dus ook voor dat zij zich nu in een totaal andere fase van hun leven bevinden dan ik. Daar hoort ook 'kindjes maken' bij.

Mijn oudste broer was 21, volop bezig met het inplakken van zijn Panini Wereldbeker 1998-stickerboek en werd vader van een dochter. Ik was toen 10 jaar en vooral bezig met het opvoeden van mijn Barbies en kat, die net kleintjes had gekregen.

Zie ze eens stoer doen.

Toen mijn nichtje ongeveer 5 jaar was, bevond ik mij volop in de pubertijd als 15-jarige. En dan is het natuurlijk niet zo cool om tante genoemd te worden, want dat associeer je toch vooral met oudere vrouwen die zich moeien met alles. Ik heb toen meerdere keren tegen haar gezegd dat ze mij nooit 'tante Alison' mocht noemen.
Ze heeft het nooit gedaan. Ondertussen is ze zelf 15, grote zus en enorm rustig qua persoonlijkheid. En ergens heb ik spijt dat ik voor haar nooit echt een 'tante' ben geweest en misschien wel nooit zal zijn, vooral omdat onze leeftijden nog zo dicht bij elkaar liggen.

Voor 12 jaar was Eline mijn enige nichtje, tot 3 jaar geleden.

Doa werd geboren, nichtje nummer 2 van broer nummer 2. Een handjevol, vol energie en een eigen willetje. En voor haar ben ik wél een tante. Niet zomaar een tante, neen, tante Ajison .

De wilde avonturen van Doa met tante Ajison.

Vorig jaar in juni werd de door-vrouwen-overheerste-kleinkinderen-stroom verbroken door een jongeman. Eline kreeg er een broertje bij en het is me er eentje. Dames en heren, ik presenteer u: Ole!

Harten gaat die breken.

En het is nog niet gedaan. Broer nummer 2 is donderdag opnieuw vader geworden van alweer een dochtertje. Nichtje nummer 3 dus. En haar naam is Alma.

Veel beweging moet je hier nog niet van verwachten.

Hoewel ik in 16 jaar tijd 4 keer tante geworden ben, is er toch nog niet zo veel veranderd.
Broer nummer 1 is alweer volop het Panini Wereldbeker 2014-stickerboek aan het inplakken en broer nummer 2 doet vrolijk mee.

En ik, ik ben een trotse tante.1 opmerking: