dinsdag 27 mei 2014

Binnen de lijntjes kleuren.

Al van kinds af was ik content met een blaadje papier en kleurpotloden. Of eender wat waarmee je lijnen kon tekenen. Maar nog blijer was ik met kleurboeken. Want wat was er nu leuker dan zo'n saai zwart-wit prentje om te toveren in een kleurrijk spektakel?
Maar dan komt er een leeftijd waar je eigenlijk te "oud" bent voor kleurboeken. Er wordt althans toch een beetje vreemd gekeken als je zegt dat je graag in kleurboeken kleurt als je 26 bent. Komt er nog eens bij dat al die kleurboeken nogal kinderlijk zijn, à la Disney prinsessen of Hello Kitty.

In het middelbaar had ik een leerkracht biologie die een creatieve oplossing had bedacht om te voorkomen dat we op de banken gingen tekenen (ik zat op een kunstschool, we deden niets anders dan tekenen). Hij had enkele lege papieren en kleurplaten in de cursus gestopt. Dus als je geen zin had om op te letten, kon je gewoon lekker gaan kleuren. Dat je dan niet meer oplette was je eigen keuze vond hij. En ik had een geweldig excuus om nog eens Peter Pan of de Aristokatten in te kleuren.

Onlangs las ik dan iets op de blog van Last days of Spring over kleurboeken voor volwassenen. Ik hield dit in mijn achterhoofd maar ben niet onmiddellijk hevig op zoek gegaan naar een kleurboek. Tot ik een tweetal weken geleden in de Ava dit boek vond. En aangezien ik een zwak heb voor patronen, moest ik het wel kopen.


Ik zat toen midden in mijn stage en had dus helemaal geen tijd hiervoor. Maar ondertussen is die stage voorbij en zit ik in mijn blokperiode. En dan is het wel fijn om als pauze even te kunnen kleuren, in plaats van altijd mijn toevlucht te zoeken in het internet. Gewoon mijn hoofd een kwartiertje leegmaken, om dan weer te beginnen studeren. Heerlijk.Ik ben nog helemaal zo ver niet, maar ik hoop om tegen het einde van de week mijn eerste pagina vol te hebben. En ik kan je zeggen, het brengt me helemaal tot rust.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten