donderdag 1 mei 2014

Hulpkreet van een kookleek.

Mijn ouders zijn vanaf vandaag op reis voor 2 weken. Hoera, geweldig, feest! Alleen wilt dit nu ook zeggen dat ik zelf voor mijn eigen eten moet zorgen. Mijn kook-kwaliteiten stellen helaas niet zo veel voor. Vorig jaar waren mijn ouders ook voor 2 weken weg en toen heb ik voornamelijk geleefd op puree. Soms wortelpuree. Uit de diepvries. Jawel.

Hoewel mijn liefde voor puree nog steeds sterk aanwezig is, zie ik het eerlijk gezegd niet zitten om weer 2 weken te leven op puree, friet en dürüm (hoewel die mij vanavond wel gesmaakt heeft). Mijn moeder heeft 2 groentenlasagnes in de diepvries gestoken, samen met een pot tomatensaus voor bij de spaghetti. Maar dat is het dan ook.

Ik heb dus duidelijk hulp nodig.

Kennen jullie simpele, lekkere gerechten die gemakkelijk klaar te maken zijn voor kookleken zoals ik? Ik eet amper vlees (mijn ouders zijn vegetariërs), dus gerechten zonder vlees vind ik zeker ook lekker. Verder eet ik héél graag pasta en walg ik van champignons.

De kookleek dankt u.

Foto van de geweldige Ines.

6 opmerkingen:

 1. hihi leuke foto, wat een geweldige fotograaf! (rochelt)
  Ik kwam vandaag op http://chickslovefood.com/5-or-less-spaghetti-met-walnootpesto/ zag er echt lekker uit en denk ook niet zo moeilijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh mjam, ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen. Danke!

   Verwijderen
 2. Ik ben student, dus k kan wel met wat ideetjes komen :)! MIsschien zijn je ouders ondertussen al weer terug, maar ok!

  Pasta koken met tomatensaus en er gewoon paprika, uitjes en wat je maar lekker vindt in plempen (en optioneel vlees, of vegetarisch vlees want ik ben ook vegetarisch haha)
  of couscous koken, aubergine bakken met uitjes en dat door elkaar plempen en er een bakje tonijn doorsmijten, ook erg lekker!

  liefs,
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de tip! Vooral die pasta ga ik eens proberen!

   Verwijderen
 3. Ohhh koken! Ik kook echt al 8 jaar bijna elke dag :) Nu kook ik eigenlijk élke dag! Ik ben ook nog student, maar mijn liefde voor koken is zo groot dat ik het met alle plezier doe. Ik heb vooral veel gekeken naar de korte filmpjes van Jeroen Meus van Dagelijkse kost. Die duren maar 3 minuten, dus je hoeft geen 20 minuten naar lange saaie kookfilms te kijken. Op mijn blog zet ik ook regelmatig simpele receptjes (mét foto ;), anders is het ook maar saai).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, voor inspiratie zoek ik inderdaad tussen de receptjes van Jeroen Meus :D heerlijke dingen die ertussen staan!

   Verwijderen