donderdag 7 augustus 2014

Boedapest.

Vorige maand ben ik voor 5 dagen naar Boedapest gegaan met 3 oud-klasgenoten. Mijn conclusie? Boedapest is een prachtige stad waar immens veel te zien is. Zeker een aanrader!

Check dat uitzicht.

Op de eerste dag zijn we meteen naar Boeda getrokken. Het was heel warm weer, maar dat heeft er ons niet van weerhouden om de heuvel daar te beklimmen. En dat was het waard, want het uitzicht was prachtig.

Boedapesttrammetje.


Eén van de zovele mooie raamtekeningen.

In alle straten waren er wel prachtige gebouwen te ontdekken en waren de "oohs" en aaahs" talrijk aanwezig. Aangezien we 's avonds waren gearriveerd leek de straat waar ons appartementje was een beetje luguber, maar toen we 's ochtends naar buiten gingen had het een heel ander zicht! Wat een beetje zon wel niet kan doen.
Uiteraard kan een bezoek aan een badhuis niet ontbreken. Alleen al het gebouw op zich was een pareltje en de frisse en warme duik waren meer dan welkom na een paar dagen stappen.Verder hebben we nog de Grote Markthal, het Heldenplein, het Ludwig Museum (wegens hevige regen), vele leuke winkeltjes, vele lekkere eetplekjes en het Vissersbastion bezocht. Het weer viel heel goed mee, al hebben we 1 heel hevige regendag gehad. Maar de zon heeft geschenen en dat maakt me altijd gelukkig.

Mooie tegelvloer die ik ook wel in mijn huis wil later.

Hé, mijn straat (Kapucijnenvest) in Boedapestversie!


Nog meer raamtekeningen.

Hihi.

Boedapest stond al lang op mijn verlanglijstje van citytrips en het heeft me zeker en vast niet teleurgesteld. Vele prachtige gebouwen, mooi weer, enorm veel te zien en lekker eten. Ik kan het dus zeker aanraden (en ben dat al volop aan't doen bij vrienden) om er eens een bezoekje te brengen.

Next op mijn citytrip-verlanglijstje: Kopenhagen!


2 opmerkingen:

  1. Ziet er geweldig tof uit! Ik wil ook nog eens naar Budapest en Kopenhagen lijkt mij ook geweldig! xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Boedapest heeft me echt aangenaam verrast. Ik had al van veel kanten gehoord dat het een prachtstad was, maar zò mooi had ik het er niet verwacht. Nu volop sparen voor Kopenhagen :P want da's wel wa duurder dan Boedapest vrees ik.

      Verwijderen