woensdag 27 augustus 2014

Zomervakantie, deel 2.

Goed. Vrijdag heb ik mijn laatste herexamen en dan zijn deze two weeks from hell ook weer gepasseerd. Dat deze examenperiode wederom niet zo'n geweldig succes was, dat staat vast. Dat ik vakken ga moeten meenemen, staat ook vast. En dat ik eindelijk aan een échte zorgeloze vakantie kan beginnen na vrijdag, staat potverdekke in steen gegrift, jawel.

Nu, vakantie. Veel blijft er van die vakantie niet meer over, 2 weken ocharmkes. Maar ik ben van plan om die twee weken zorgeloosheid ten volle te benutten. Want vanaf 15 september is het weer vollenbak gas geven.

Wat ik allemaal wil verwezenlijken in mijn grotevakantievantweeweken:

• De kamer opruimen. Wat zegt u? Heb ik dat wel goed gelezen? Ja hoor. Akkoord, ik ken leukere dingen om te doen. Maar ik stel dit al wéken, maaaaaaanden, 26 (licht)jaar uit en als ik daar nu niet spoedig aan ga beginnen gaat het Moederken in haar colère schieten en gaat er zo'n grote vlieg aan de lamp hangen dat je de lamp begot niet meer gaat zien.
Onder de kamer opruimen hoort:
- De alom gekende Kledinghoop Op Stoel reduceren tot Stoel.
- Boeken in de boekenkast steken, in plaats van op de vloer.
- Schoolboeken uit de boekenkast halen zodat er plaats is voor de leuke boeken (die nu op de grond wonen), hoezee.
- Schoolboeken in de kast op de gang leggen, aka Kast Voor Allerlei Die Alison Volledig Gaat Inpalmen. Muhaha.
- Organizen tot het organizen mijn oren uitkomt. Want ja, ik wil ook zo'n totaal onbereikbare en onrealistische Pinterest-kamer.
- Een manier zoeken om rommel bij te houden waarvan het Moederken wilt dat ik het weggooi, zonder dat het Moederken weet dàt ik het bij heb gehouden.

• Naaien en stikken in zo'n vaart dat mijn dikke nek en ik volgend seizoen in aanmerking komen om dramakind te gaan spelen in Project Runway. One day you're in, and the next day, you're out. Die Heidi toch.

• Dikzak aandacht, liefde en affectie geven. Het dutske toch.


• Een kado maken voor een niet nader genoemde (zhe internet has eyes). Zij weet nog niet wat maar ik al wel hoor.

• Afkicken van mijn Schokobon-verslaving. Hallo, ik ben Alison en ik hou zelfstandig de hele Kinder-productie in stand.

• Rommelmarkten bezoeken alsof mijn leven ervan afhangt en dingen kopen die geweldig zijn maar vaak ook vrij nutteloos.
Of nee, gewoon geweldig. Punt.

Buit van vorige zondag. Compleet begot, en dat voor een euroken.

• Eindelijk mijn Snail Mail en Postcrossing hobby weer opnemen want djeez, ik heb m'n pennenvriendjes wel héél lang laten wachten. Maar ik zal ze verwennen met awesomeness en brieven van 3 kilometer lang. En wie weet krijg ik weer Kinder-eiers in Amerika gesmokkeld.

• Een kappersbezoek. Mijn haar heeft deze week officieel de status "hopelozer dan ooit" bereikt.

• Het zeetje (aka, lelijke Belgische kust) bezoeken met Eva de pinguïn en Katrien de kip. Uitwaaien, hersens en al, voor dat dat hectische schooljaar weer begint.


• Mijn bord afvegen. Wat er nu opstaat is al lang niet meer van toepassing. HUILEN.

Summer, where art thou?

En nu gaat ge zien dat ik misschien maar 1/4 van deze lijst afgewerkt krijg. 

Weetje van de week: blijkbaar is er een gehucht in België met de welklinkende naam 'Holleken'. Dit horen in het station (van Antwerpen-Centraal, u weet wel, dat mooiste stationneken ter wereld) maakte mijn regenachtige dag gisteren helemaal goed.


2 opmerkingen:

  1. Je handschrift is zo geweldig en ik hou van je updates lezen! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, dankje! Doet deugd om dat te lezen :D. Weet zelf soms niet goed of ik nu wel iets zinnigs zeg of niet. Blij om te horen dat er toch iemand is die er geniet van heeft! :D

    BeantwoordenVerwijderen