maandag 1 september 2014

De week van Kwalison, I.

Het is op vele blogs de gewoonte om zo'n beetje een weekoverzicht te hebben en dat leek me ook wel een leuk plan. Dus zie hier, mijn eerste poging.


Ik heb een vrij grote voorliefde voor cactussen en had tot deze zaterdag 8 prachtexemplaren op mijn kamer staan. Inderdaad, tot deze zaterdag. 
In een kringloopwinkel heb ik deze 3 glazen bokalen gevonden en ik vond ze meteen leuk. Ik zag er al een heel arsenaal aan leuke plantjes instaan, dus heb ik ze gekocht (voor in het totaal 1,25 eurootjes). Thuisgekomen ben ik dan naar de bloemenwinkel gegaan en viel mijn oog op een mini sanseveria. Sanseveria's zijn, indien u het nog niet wist, ook geweldige planten. Goed begin dacht ik, eens iets anders dan een cactus. Tot ik naar rechts keek en, ja. 
De teller staat op 11.Rottige examens vragen om happy sokken.Soms krijg ik een spontane ingeving dat ik netjes wil zijn. Dit was zo'n moment. Over de staat van de rest van mijn kamer zwijgen we even. Ik zoek nog steeds een plaats voor bovenstaande plantjes.Tijdens mijn dürüm-route (geen verdere commentaar) kom ik deze rakker geregeld tegen. In het begin was hij nogal verlegen, maar nu komt hij al spontaan op me af gehuppeld. Miauw miauw, zegt die. Hallo daar, antwoord ik. Een beetje krabben achter de oortjes en hij kan weer tevreden zijn wandeling voortzetten.Als er iets is waarvan ik hou in de zomer, dan zijn het rommelmarkten. De voorbije week heb ik er zelfs 2 kunnen bezoeken, een mens zou van minder blij worden. 
Buit rommelmarkt 1: Twister, Wie is het?, Trivial Pursuit familie editie, een plastieken Donald Duck-figuur en deze leuke magneetjes. Op het internet al zien passeren voor 1 euro de letter, ik heb een hele zak voor 1 euro. Je zou denken dat ik een 10-jarige ben met deze buit. Maar! Die Wie is het? ga ik gebruiken voor in de klas, Twister is altijd leuk, achter zo'n Trivial zoek ik al eeuwen (we hebben hier zo'n Genius-editie maar die vragen zijn enkel geschikt voor IQ's van 130), Donald was grappig en die magneetjes zijn handig. Ha.
Buit rommelmarkt 2: een nog grotere bokaal als op foto 1, 3 boeken met proefjes en knutselideetjes voor in de klas en 2 bloempotten van Ikea.
Er stond trouwens ook een man die cactussen verkocht. Ben er toch maar mooi voorbij gewandeld. Dat verdiend een schouderklopje.Alison doet een poging tot creativiteit, deel 372920. Vandaag: een gsm-hoes.
Na al 5 maand een naaimachine in huis te hebben, had ik éindelijk tijd om mij er eens aan te zetten. Het doel is om ooit zelf rokjes te kunnen maken, voorlopig houden we het op kleiner geschut. Van mijn stofjes was ik alvast content (hoera voor Veritas), nu nog het eindresultaat.

Het spreek voor zich denk ik waarom hier geen foto van het eindresultaat staat. Schots en scheef like you wouldn't believe.
Maar mijn gsm past er toch al in, da's een begin.
1 opmerking: