donderdag 11 september 2014

Jeugdsentiment.

Ik zag bij Insins een leuke tag, die oorspronkelijk van Team Confetti is. Het leek me ook wel leuk om deze in te vullen, zeker omdat ik belachelijk nostalgisch kan zijn.

Hello darlings.

Favoriete kinderfilm:
De Leeuwenkoning. Omdat dat de eerste film is die ik in de cinema ben gaan zien, samen met de moeder. Ik zie de film nog steeds graag en krijg altijd kippenvel als ik de intro hoor en de bijhorende opkomende zon zie.

Favoriete televisie serie:
Beestenbos is boos. Dag Sinterklaas. Kulderzipken. The Power Rangers (oh ja). Samson en Gert, uiteraard.

Samson-fan to da bone.

Favoriete boek:
Matilda van Roald Dahl, zonder twijfel. Maar ik las ook heel graag boeken van Marc de Bel, zoals De Fautenkampioene en De Katten van Kruisem. Rond m'n elfde ben ik dan in de Harry Potter-wereld gesukkeld en ben daar nog (steeds) niet uitgeraakt.


Favoriete nummer van de Spice Girls (of een andere boy/girlband):
Wannabe en Stop, ik kan echt niet kiezen. Iedereen wou altijd Baby Spice zijn (net zoals iedereen, ik ook, de roze Power Ranger wilde zijn), maar ik vond Sporty Spice leuker. Ironisch, aangezien ik totaal niet sportief was. Nog steeds niet trouwens.

Favoriete fashion item:
De oorbellen die je moest plakken op je oren. Altijd een feest als je dat won op de kermis. Andere favorieten waren de tattoo-kettingen of armbanden en in het vijfde leerjaar was ik heel jaloers op iedereen die Buffalo schoenen had. Tot op de dag van vandaag ben ik mijn moeder eeuwig dankbaar dat ze nooit heeft toegegeven.

Favoriete snoep/snack:
Elke zaterdag bracht mijn vader me naar de tekenschool, maar daar niet ver af was snoepwinkel "Het Voske". De eigenares was mijn vroegere lerares Zedenleer van in het lager, die op pensioen was gegaan toen ik in het derde leerjaar zat, maar nog steeds het snoepwinkeltje van haar moeder open hield. Ik nam altijd dezelfde snoepjes: smurfen en kersjes en af en toe is een zure mat. En elke keer als ik er was, kreeg ik een kersje gratis. 
Ook was er bij ons in de straat vroeger een omaatje en ik speelde vaak met haar kleindochter. Als we dan bij haar thuis waren, haalde ze altijd een pot van de kast met daarin, jawel, kersjes. 


Favoriete TV-reclame:
Ik ben opgegroeid in een huishouden dat alleen naar één, Canvas of Ketnet (toen TV1 of TV2) keek. Helaas, geen reclame-spot met warme herinneringen.

Favoriete nummer:
Mijn moeder zegt altijd dat ik als kleine Alison helemaal wild werd als ik "Les Filles du Bord de Mer" van Arno hoorde. Er komt zo'n gek stukje in, dat hij "shwei shwei shwei" zegt. Ofzoiets. Ik riep dat graag mee.
Ik moet vooral denken aan het allereerste singeltje dat ik had gekocht als tienjarige: "Big Big World" van Emilia. Maar eigenlijk doet alle muziek uit de jaren 90 me glimlachen. Hoe fouter, hoe liever.

Nineties Moederken en Kwalison, de charmantheid zelve.

1 opmerking: