maandag 27 oktober 2014

De "ik-hou-van-meuk" tag.

Onlangs stootte ik op de "ik-hou-van-meuk" tag op ikbenirisniet. Oorspronkelijk komt ze van Ooh La Lau en het leek me wel leuk om deze in te vullen!

Meuk is een ander woord voor rommel. Ik vind het nogal een gek woord en had er nog nooit van gehoord. Oké, here we go!Hoe vaak ga je naar de kringloop?

Niet zo vaak als ik zou willen. Gemiddeld 1 keer per maand, soms iets meer en soms iets minder. In de zomer gebeuren er meer aankopen omdat er dan ook meer rommelmarkten zijn en die vind ik altijd geweldig. Het liefst van al ga ik er alleen over, zo heb ik alle tijd van de wereld om langs elk standje even te stoppen en te kijken. En als ik dan iets leuks spot, moet ik niet eerst onderhandelen over "wie het nu eerst heeft gezien".

Dingen die ik altijd zoek als ik naar de kringloop/rommelmarkt ga: boeken, gezelschapsspelen, tinnen dozen, sjakossen-aan-schappelijk-prijzen en leuke, nostalgische dingen.Wat is je grootste tweedehands aankoop?

Ik veronderstel dat hier een meubel verwacht wordt, maar dat heb ik niet. Aangezien ik nog thuis woon en mijn moeder momenteel aan een opruim-actie bezig is, gaat ze het niet appreciëren als ik hier met kasten en tafels binnen kom gewandeld.
Wat ik wél in overvloed heb, zijn boeken. Elke keer als ik op een rommelmarkt kom of langs de kringloopwinkel ben geweest, kom ik thuis met een boek. Altijd. Mijn boekenkast is aan bezwijken aan het aantal boeken en ik besef dat ik er mee moet ophouden.
Ook ben ik een mooie verzameling aan gezelschapspelen aan het opbouwen. Ik krijg ze nog nét in de kast. Nét.
Op welke tweedehands aankoop ben je het meest trots?

Mijn botjes. Dit was mijn allereerste paar tweedehands botjes, en ik heb ze kapot gedragen. Ik draag ze nu niet meer, omdat ze te versleten zijn en ik bang ben dat ze uit elkaar gaan vallen. Ook is de zool vanbinnen compleet kapot en helpt zelfs een extra zooltje niet meer. Ik heb ze gekocht toen ik 16 jaar was en nu, 10 jaar later, staan ze hier nog steeds in de kast. Mijn mooie botjes, waar zelfs de vriendin-die-alles-had stikjaloers op was. Ha!

Show hier je trots:Wat was het beste koopje ooit?

Ik heb niet echt één koopje dat het beste koopje ooit was. Ik heb wel al veel goede koopjes gedaan, dat wel. Zo heb ik op een rommelmarkt een zakje vol lettermagneten gescoord voor 1 euro. Ook heb ik al massa's gezelschapsspelen gekocht voor enkele euro's, terwijl de gezelschapsspelen in kwestie duidelijk amper gebruikt waren. Trivial Pursuit voor 5 euro? Check!
In Boedapest heb ik ook 2 koopjes gedaan die iets minder budget vriendelijk waren, maar het was nog altijd goedkoper dan wat ze er in België zouden voor vragen. Zo heb ik daar een handtas gekocht en een broche. Ik heb even getwijfeld over de handtas wegens de prijs, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.
Wat was je slechtste koopje ooit?

Ooit heb ik in de kringloop zwarte laarzen gekocht met een vrij hoge hak. Op zich heel mooi, maar ik kon er voor geen meter op wandelen. Komt er nog bij dat ik in Lier woon en daar zijn veel kasseien, vooral op weg naar mijn toenmalige school. Na 2 dagen heb ik het al opgegeven en heb ik ze geruild voor een ander paar met een klasgenoot. Minder mooie schoenen maar wel meer praktisch. Zij stond absoluut niet met mijn mooie botten en kon er ook niet op wandelen, maar ik had tenminste geen pijnlijke voeten meer en ik kon mijn waardigheid weer wat herstellen met een paar waarmee ik wél kon stappen.2 opmerkingen: