zaterdag 1 november 2014

Boeken, veel volk en kwaltastische handtekeningen.

Het is herfstvakantie. Dat wilt zeggen: uitslapen, novemberfoor maar natuurlijk ook: Boekenbeurs! Elk jaar kijk ik hier zo hard naar uit en elk jaar kan ik nooit kiezen tussen het overvloed aan boeken. De truc is om vroeg te gaan, zodat je eerst eens rustig kan rondwandelen en mentaal een lijstje kan maken welke boeken je misschien wil kopen. Zeer belangrijk bij mij, want ik heb een beperkt budget en als ik deze methode niet zo toepassen dan zou ik al blut zijn bij het verlaten van hal 1.

Omdat mijn papa voor een culinaire uitgeverij werkt, geraak ik elk jaar aan gratis tickets. Dat is dan weer 9 euro uitgespaard! Samen met mijn Boekenbeurs-partners-in-crime, Floor en Lori, ben ik gisteren het boeken-walhalla ingetrokken en buitenkomen met 3 toppertjes.


Eén van de standen waar ik altijd stop en ook bijna altijd iets koop, is De Eenhoorn. Buiten het feit dat het gewoon een fantastische naam is, is het ook een uitgeverij met prachtige kinderboeken.

Kinderboeken? Wat moet jij nu nog met kinderboeken?

Wel, het was vroeger mijn ambitie om illustrator voor kinderboeken te worden. Die plannen heb ik opgeborgen wegens onrealistisch, maar ik heb nog altijd een passie voor mooie geïllustreerde boeken. Dit is vooral dankzij Eva, die al jaren een verzameling heeft en mij ermee heeft aangestoken. En dus kan je mij elk jaar vinden bij de boeken met tekeningen die me helemaal wild maken.


Dit boek had ik vorig jaar al gezien, maar wegens nogal prijzig heb ik het laten liggen, met pijn in het hart. Dit jaar ben ik op het einde speciaal terug naar de stand van De Eenhoorn gelopen om dit boek te gaan kopen. Ik heb al een boek van deze illustrator (De Steltenloper) en vorig jaar ben ik naar een toneelvoorstelling gaan kijken waar hij het decor voorzag. Hij werd mee in het stuk betrokken en naarmate het toneelstuk vorderde, hoe meer het decor ook veranderde. Je zag live het decor tot leven komen (letterlijk: het ging van de winter naar volle zomer) en dat is me heel hard bijgebleven. Om dus deze talentvolle illustrator te kunnen steunen met het kopen van zijn boek doet me veel plezier.


Vorig jaar had ik al het vervolg op dit boek gekocht (De hond is een beetje kapot) en dus kon ik dit deel niet laten liggen. Wouter Deprez is eigenlijk een komiek/cabaretier, maar hij schrijft ook fantastisch. De boeken bevatten brieven die hij aan zijn zoon schrijft. Ze zijn soms grappig, soms ontroerend en vaak beschrijft hij wat zijn zoon heeft uitgespookt of heeft gezegd. 
Het zou heel herkenbaar zijn voor ouders, maar ook voor iemand zonder kinderen (zoals ik) is het heel aangenaam om te lezen.

En, ik had geluk! De illustrator, Randall Casaer zat aan de signeertafel. Dus ik heb hem dan ineens gevraagd om mijn nieuwe aanwinst te signeren, et voila:


Hij vroeg achter mijn lievelingsdier (en keek raar op toen ik 'kwal' antwoordde) en dan moest ik zelf een kleine kribbel zetten. Van daaruit begon hij dan deze prachtkwal te maken. Ik vind het altijd zo fijn als illustratoren of schrijvers hun tijd nemen om een boek te signeren en er iets persoonlijks van maken. Dit zal ik alvast koesteren.

Naast kinderboeken ben ik ook erg goed geworden in het verzamelen van street style boeken, ook zoiets dat ik heb overgekregen van Eva (die zit gewoon boordevol prachtideeën). Hoewel ik er al een paar heb, kan er nog altijd wel eentje bij. En dit jaar is dat deze geworden:


Heb nog wat staan twijfelen tussen dit en een ander boek (over Parijs), maar ik ga normaal gezien één van de dagen nog eens alleen (voordeel aan gratis tickets, ha!) en als het er dan nog ligt dan is de kans groot dat ik het meeneem. 

Ik had verwacht om met meer boeken thuis te komen, maar met de overschot van het geld dat ik mee had heb ik dan een wollen vest gekocht, dus dat is ook weer money well spend

En nu een plekje zoeken voor deze 3 beauties.De 78e Boekenbeurs:
• vrijdag 31 oktober tot en met dinsdag 11 november 2014
• Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen
• Bereikbaarheid vanaf Centraal Station Antwerpen: tram 2 of 6, staat duidelijk aangegeven (volg de pijlen)
• Openingsuren: iedere dag van 10u tot 18u / open tot 22u op 4 en 6 november (nocturnes)


Allen daarheen!

2 opmerkingen:

  1. Ik ga ook proberen gaan, boeken zijn gewoon de hemel hé. Veel lees plezier! :)

    BeantwoordenVerwijderen