zaterdag 20 december 2014

365 dagen project.

Elke keer als het nieuwe jaar in zicht komt, denk ik erover na om een 365 dagen project te starten. Je kan dat in principe op eender welke dag in het jaar starten, maar ik vind 1 januari de ideale datum. Een nieuw jaar, een nieuw project.

Helaas is het er nog niet van gekomen, vaak omdat ik dan begin na te denken over wat ik zou kunnen doen en het uiteindelijk gewoon compleet vergeet. Tot het dan al midden januari is.
Ook nu ben ik het aan't overwegen, maar ik ben er nog niet volledig uit wat precies. Ik twijfel tussen enkele projecten:

1. What I Wore Today tekenen.
Sinds enkele jaren teken ik af en toe mijn outfit met mijn tekentablet. Soms meerdere dagen achter elkaar, maar dan vallen er soms weer enkele maanden tussenuit. Van de keren dat ik van enkele opeenvolgende (ongeveer toch) dagen een tekening heb, zet ik ze bij elkaar wat wel voor leuke resultaten zorgt. Dus om dit te hebben voor 365 dagen lijkt me ideaal. Zo heb ik meteen een excuus om wel elke dag te moeten tekenen.

Maar dat brengt me bij mijn volgende dilemma: doe ik het met de tablet of gewoon met potlood en papier? Of een combinatie van de twee? Dat moet ik nog even bekijken.

2. Foto's van dingen die mijn aandacht trekken op straat.
Als ik op reis ben dan vind ik het leuk om af en toe een foto te nemen van iets in het straatbeeld dat mijn aandacht trekt. Dat kan gaan van een muurtekening tot een gek standbeeld. Op reis is dat natuurlijk wel gemakkelijker - je bent ergens waar je nog niet geweest bent en dan kijk je veel meer rond. In de plaats waar je woont ken je alles al en loop je alles gewoon voorbij. Misschien is dit wel een leuke manier om meer bewust te zijn van mijn omgeving en wie weet ontdek ik zo wel mooie dingen in de stad waar ik al heel mijn leven woon, maar die ik daarvoor nooit heb opgemerkt.


 

Boedapest - juli 2014

3. Een zelfportret maken.
Hoeveel verander je op een jaar tijd? Zelf heb ik de indruk dat dat helemaal niet zo veel is, maar misschien heb je daar een beter beeld van als je dat jaar in foto's naast elkaar ziet. Het spijtige is dat ik niet zo fotogeniek ben. Helaas.

4. Elke dag een foto nemen van mijn voeten en de grond waarop ik sta.
Op zich een leuk idee, alleen is het da wel een uitdaging om elke dag een interessante grond te vinden. De meeste vloeren hier zijn nogal saai en dan ben ik een beetje bang dat het nogal snel eentonig gaat worden. Misschien dat dit wel kan geïntegreerd worden in de straat-foto's. Stof genoeg om over na te denken dus.


Wat denken jullie? Wat zouden jullie het interessantste vinden om te volgen? Of hebben jullie nog een ander leuk idee?


2 opmerkingen:

  1. Ik ben momenteel ook bezig met een 365 project, het meest cliché (denk ik dan) van allemaal: a photo a day. Elke dag een foto nemen dus. Ik wou er ook op 1 januari 2014 mee beginnen maar ben op 1 maart 2014 begonnen, nu heb ik dus nog zo'n goeie twee maand te gaan. Als je ook graag zo'n project wil gaan doen wil ik je vooral meegeven om iets te kiezen dat je zéker elke dag kan doen. Foto's nemen kan je bijvoorbeeld overal maar als je dan precies voor foto's van straatbeelden gaat kiezen, maakt dat het al wat moeilijker aangezien er misschien ook wel is een dag is waarop je de straat helemaal niet op gaat ;-). Iets knutselen elke dag is ook leuk maar daar moet je dan ook alweer creatief voor zijn én tijd voor hebben. Een zelfportret vind ik ook een leuke. Denk er nog eens goed over na en overweeg vooral of je het elke dag kan doen! Hopelijk kan ik binnenkort lezen welk project je gekozen hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor de tips! Ik ga er nog eens goed over nadenken ;)

      Verwijderen