zaterdag 6 december 2014

Alison tekent.


Na lange tijd zo goed als niet getekend te hebben -enkele krabbels in cursussen tijdens saaie lessen niet meegerekend- heb ik onlangs de draad weer opgepikt.

Anderhalf jaar geleden heb ik voor mijn afstudeerproject voor PO een boekje gemaakt met illustraties, getiteld: "Wolf de hond". Het boekje bevatte enkel prenten en geen tekst, en het ging over mijn vroeger hond, die dus Wolf heette. Het thema van het afstudeerproject was "stop de tijd". Ik koos voor herinneringen van mijn hond, omdat die voor mij symbool stond voor een onbezorgde tijd rond mijn 5-6 jaar. Toen het allemaal nog zo simpel was.

Ondanks bemoedigende en lovende woorden van mijn lectoren toen, heb ik daarna niet meer getekend. Ik denk dat ik het allemaal even moe was en mijn nieuwe studie slorpte de weinige tijd die ik nog had volledig op. Maar nu heb ik vrije tijd, veel vrije tijd. Althans, voorlopig. Tot mijn examens beginnen.

Een vriendin stelde voor om eens een tekennamiddag te houden, omdat we beiden terug wat willen werken aan onze stijl en techniek. Ik kocht een nieuw schetsboekje en wou het al eens inwerken alvorens we aan de tekenmarathon zouden beginnen.
Tijdens dat gesprek hadden we het ook over hoe koud het de laatste tijd was. En dat ik me meer sjaal dan mens voelde tegenwoordig. Ik kreeg een beeld in mijn hoofd, de volgende dag was dit het resultaat:


De toon was gezet en ik kreeg er weer wat meer zin in. Onlangs kwam ik op Pinterest op een afbeelding van trollen die als haar vetplantjes en cactussen hadden.

Pinterest.

Ik vond dit zo'n leuk idee en kreeg zin om zelf mensjes te tekenen met cactussen als haar. Het begon als een zelfportretje:

De ultieme dot.

Wie weet hoe het zal eindigen.

Ondertussen heb ik mij ingeschreven voor een cursus illustratie in Leuven, via Wisper. Ik kan niet wachten om een heleboel dingen bij te leren en terug plezier te krijgen in het tekenen.


1 opmerking: