maandag 1 december 2014

De inrichting van de kamer, I.

Ondertussen zijn we al bijna zo'n 2 jaar verhuisd. Soms mis ik mijn vorige kamer, en dan vooral de ruimte die ik daar had, de herinneringen en de kleuren. De muren van mijn vorige kamer waren lichtoranje, rood en 1 muur had alle kleurtjes van de regenboog. Mijn kamer was dus een ontploffing van kleuren and I loved it.

Het heeft even geduurd, maar mijn kamer in het huis nu begint eindelijk een beetje op zijn plooi te komen. Er zijn nog altijd rommelhoeken (ik zwijg even over mijn bureau nu) en het is nog niet 100% hoe ik het voor ogen had, maar er is eindelijk licht aan de rommeltunnel.

Na heel lang geen groen op mijn kamer gehad te hebben (k heb enkele jaren geleden eens een poging gedaan tot gewone bloemen, twee weken later waren ze dood), heb ik daar 3 jaar geleden verandering in gebracht. Diegene die me kennen weten dat ik een beetje verzot ben op cactussen. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en ze zien er nog eens leuk uit. Wat 3 jaar geleden begon als 1 cactus-aankoop in Ikea is vandaag voorlopig geëindigd op 13 cactussen. En 3 vetplantjes.


Een kleine selectie. Kijk naar de schoonheid en geniet.

Die dikzak links en de 3 kleintjes in het midden zijn er vandaag bijgekomen. Ik ging bloempotten kopen en kwam thuis met bloempotten en deze 4 schoonheden.

De plantenkast komt ook van Ikea en ik heb speciaal een halve verhuis laten plaatsvinden op mijn kamer om deze beauty te kunnen neerpoten. Maar dat was het waard, want ik ben nog nooit zo trots geweest op een deel van mijn kamer.
Een week geleden heb ik afscheid moeten nemen van mijn meest fancy cactus. Hij is vrij plots doodgegaan en ik weet nog steeds niet goed hoe het komt. Ik heb in de plaats bijna dezelfde gekocht, die met de rode knots vanboven. Hopelijk heeft deze een langer leven in't vooruitzicht.


Ook iets waar ik trots op ben is mijn 'Tomado'-rekje van Hema. Ik ben er echt helemaal weg van en zoals u ziet combineert het prachtig met cactussen. Wat wilt een mens nog meer.


Versiering in de kamer, kwestie van die grijze dagen wat op te fleuren. Ook van Hema, dat begint hier meer en meer op een reclameblog voor Hema en Ikea te lijken. Allen naar daar, voor rekjes en cactussen en papieren bollen!

Volgende stap: de bureau. Momenteel ligt dat bedolven door rommel dat voorheen op het zwarte kastje stond, dat nu is ingepalmd door, jawel, de cactussen. Als ik dat helemaal heb aangevallen, dan is mijn kamer éindelijk zo goed als in orde. Voor even. In een winkel hier in de buurt heb ik een mini-wereldbol gespot en hoewel ik al een wereldbol heb (een groter exemplaar weliswaar), zie ik die mini-wereldbol al hé-le-maal schoon wezen op mijn bureau.

Zonder rommel.

Een mens mag al eens dromen.2 opmerkingen:

  1. Ik ben zelf ook dol op cactussen. :) Leuk dat je er zo veel hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn moeder is iets minder enthousiast over het feit da'k er zo veel heb. Ik ga er nu ook wel even mee stoppen, of ik moest echt een héééél mooi exemplaartje tegenkomen natuurlijk :D.

      Verwijderen