woensdag 21 januari 2015

Project 365 / 15 - 21

15/365 Dit blauwe poortje is een deel van het Begijnhof, niet ver van waar ik nu woon. Er staat altijd wel een auto voor, maar nu niet! Ik moest wel even in het midden van de straat gaan staan om een leuk beeld te krijgen dus ik had geluk dat er op dat moment van de dag geen verkeer was (dat is soms wel anders).


16/365 Een dagje binnen blijven om te studeren. De affiche op de achtergrond is van Carll Cneut, een fantastische Belgische illustrator. Ik hoop snel naar zijn tentoonstelling in Gent te kunnen gaan.
De kat op de voorgrond is zo'n bloempot-beeldje dat ik heb gevonden in de kringloop. Ik heb er onlangs nog zo eentje en 2 zwanen gevonden. Momenteel zonder plant, maar daar komt misschien wel verandering in.


17/365 Zaterdag illustratiedag! Ik heb me ingeschreven voor een illustratiecursus in Leuven via Wisper, een kunstorganisatie. Leuven ligt niet bij de deur, maar gelukkig heb ik een rechtstreekse treinverbinding en ben ik op een 45-tal minuten ter plaatse. Ze hebben een heel handig systeem waarbij je een fiets kan gebruiken van de organisatie, zodat je gemakkelijk van het station naar de cursus geraakt. Na even sukkelen (lees: fietsenstalling niet vinden, een fiets nemen met een te hoog zadel - gelukkig was ik nog niet ver - en eerst de verkeerde richting uitrijden) heb ik dan toch de juiste richting gevonden, hoera!


18/365 Een 'creatie' van de cursus zaterdag. We moesten op zoek gaan naar interessante ondergronden om daar dan een blad op te leggen en er met potlood over te gaan: frottage. Met die frottages moesten we dan een beeld maken. De print van het hoofd deed me denken aan de pels van Figaro, en zo werd het een kat. Een enge kat, maar bon. Het moest allemaal snel gaan, dus het is nogal bruut, maar dat vond de begeleider wel leuk. Ik kan niet wachten tot volgende keer, want dan gaan we druktechnieken uitproberen!


19/365 Ik heb de beste penvrienden ooit. Deze leuke zelfgemaakte sokjes zijn van Naomi uit Montenegro en ze zitten heerlijk. Ze zei me dat ze binnenkort haar eerste kindje verwacht, dus ik ben alvast aan het denken wat voor leuks ik kan maken om haar proficiat te wensen.


20/365 Een beetje dichterlijkheid aan de Nete.


21/365 Net mijn (voorlopig) laatste examen achter de rug, oef. Het is best koud buiten, dus tijd voor mijn warmste trui (een aanwinst van de solden).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten