maandag 2 maart 2015

Citytrip wishlist: update

Na enkele jaren verschillende citytrips gedaan te hebben begon ook mijn wishlist steeds kleiner te worden. Vorig jaar was Boedapest aan de beurt en dit jaar trek ik naar Kopenhagen. Aangezien dat mijn 2 grote toppers qua steden waren (toch bij de betaalbare steden - New York en Tokio zijn voor als ik de lotto win), vond ik het tijd voor een update van mijn lijstje.

Stockholm / Toen ik op zoek was naar voordelige prijzen voor mijn trip naar Kopenhagen, besloot mijn moeder om mee te zoeken. Ze kwam op een dag heel trots thuis, want ze had iets heel goed gevonden bij de reisagent. Tot ze het beter bekeek en ontdekte dat de vrouw bij het reisagentschap verkeerd had gezocht; bleek dat ze per ongeluk voor Stockholm allerlei had opgezocht. Ik heb de boekjes eens bekeken en bedacht me dat als ik daar nu was terecht gekomen, ik het niet zo erg zou vinden. Stockholm lijkt me een hele mooie stad dus zeker het bezoekje waard.Marrakech / Een collega is in de krokusvakantie naar deze stad gegaan en toen ik vroeg of het de moeite was zei ze heel volmondig: ja! Het zou voor mij ook de eerste keer in een ander continent zijn. Ik ben vooral benieuwd naar de architectuur daar, die is volgens mij zo mooi. Die tegels, die deuren. Allemaal zo kleurrijk en prachtig.Rotterdam / Niet zo exotisch als het verre noorden of het warme zuiden, maar toch staat het op mijn lijstje. Waarom? Omdat ik Amsterdam al zo leuk vond en in Nederland is het altijd wel fijn. En ook wel omdat ik deze deuren wil zien.München / Ik ben een fan van Berlijn. Ik zou, na er al twee keer geweest te zijn, gerust nog eens naartoe kunnen. En nog eens. En nog eens. Dus vraag ik me af of het in de rest van Duitsland ook zo ganz toll is. München heeft kleurrijke huisjes: altijd een pluspunt.Hamburg / Hetzelfde verhaal als hierboven, alleen heeft Hamburg heel mooie, oude architectuur. Check deze balkonnen: instant romantische sfeer en wegdromen.


Kennen jullie nog pareltjes die ik absoluut eens moet bezoeken? Welke steden vinden jullie zwaar underrated en mogen wel eens wat meer aandacht krijgen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten