vrijdag 17 april 2015

Project 365 / 99 - 105

99/365 - Iets wat ik heel graag doe is op zoek gaan naar leuke, gekke dingen in kringloopwinkels of rommelmarkten. Enkele maanden geleden kwam ik iets geweldigs tegen: een bloempot in de vorm van een kat. Ik vond het meteen geweldig en nam het mee naar huis. Ondertussen heb ik al een hele zwanencollectie, 4 katten, een hond en een konijn. En dat voor geen geld. Als ik later op m'n eentje woon ga ik er plantjes in steken, maar voorlopig dienen ze ook door gewoon mooi te zijn. En wie weet spaar ik op een dag een hele zoo bij elkaar.


100/365 Mijn 100ste foto, hoera! Ik had dit boek gekocht en ben er eigenlijk wel heel content van. Er staan handige tips in en er is een hoofdstukje gewijd aan cactussen en vetplantjes. Alles is heel duidelijk uitgelegd en het heeft ook mooie foto's. Een aanrader!


101/365 Na zo'n geweldig boek te hebben gekocht kan ik bijna niet anders dan langs de plantenwinkel te gaan. Hoewel ik er enkel bloempotten heb gekocht, ben ik ook even gestopt bij de bloemen. Van zo veel kleur word ik altijd blij.


102/365 Een collega-jobstudent had gevraagd om van dag te wisselen, en zo had ik een zondagochtend vrij! De zon scheen en het leek me dus de ideale moment om nog eens langs de (rommel)markt van Heist-op-den-Berg te gaan. Vroeger ging ik bijna elke week met mijn ouders en dan mocht ik altijd een tweedehands strip kiezen van Kiekeboe. Ook hebben we mijn hamsters (toen mocht dat nog) en al onze kippen daar gekocht. Deze keer heb ik geen strip gekocht, maar wel deze mooie vondsten.


103/365 Enkele weken geleden heb ik een bezoekje gebracht aan Villa Augustus, samen met Ines. Zij wou er heel graag naartoe, zelf had ik er nog nooit van gehoord maar ik was heel blij dat ze me mee geeft genomen. Zo'n fijne plek met heerlijk eten.
Nu, mijn vader werkt voor een culinaire uitgeverij en ze hebben onlangs een eenmalige krant uitgebracht, over voeding en alles wat erbij hoort. En er staat een artikel in over, jawel, Villa Augustus! 


104/365 De laatste dagen is het heel duidelijk: de lente is in het land! Omdat ik er in het begin amper heb van kunnen genieten door te gaan werken, heb ik er nu hard van geprofiteerd en me gezellig in het zonnetje gezet. Resultaat: rode neus. Maar die vitamientjes D, die heb ik goed opgeslagen!


105/365 Omdat het merendeel is afgestudeerd en iedereen zowat zijn eigen pad aan het bewandelen is, zagen we elkaar maar weinig. We, dat zijn de verkorters lager onderwijs. Dus hadden we het plan opgevat om nog eens af te spreken en bij te babbelen. Antwerpen waren we een beetje beu gezien, dus is het Mechelen geworden bij Bar Marie. Het was er heel fijn, daar buiten op de bankjes in volle zon. De rode neus is nog roder en iedereen is terug op de hoogte van wat iedereen doet. Ik was blij om te horen dat iedereen aan het werk was én al heel veel leuke ervaringen hadden opgedaan. En ik hoop om iedereen snel nog eens terug te zien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten